Ciorba cu cartofi si scarita afumata

de Rahela Velicu in Ciorbe, 29 Mar 2017 | 5426 vizualizari

 

Ce gust bun ii da afumatura ciorbei!

 

INGREDIENTE

  • 500 g scrita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 cartofi
  • 3 linguri de suc de rosii
  • bors ( eu am folosit de la Knorr, dar puteti folosi orice tip de bors)
  • 70 g ulei
  • tarhon
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu cartofi si scarita afumata:

Mai intai, curatam ceapa si o taiem  julienne. Tocam si ardeiul in cubulete si impreuna le punem la calit in ulei. Le lasam 5-6 minute si apoi adaugam scarita taiata in bucati potrivite. Mai lasam 2-3 minute si adaugam apa.

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii adaugam in ciorba, impreuna cu o lingurita de tarhon uscat si macinat.

Lasam la fiert pana cand cartofii incep sa se inmoaie si apoi adaugam sucul de rosii si mai lasam la fiert inca 20-25 de min. La final, adaugam borsul. Gustati si vedeti daca mai este nevoie sa adaugati sare. Adaugam si leusteanul tocat marunt si putem stinge focul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de afumatura, nu neaparat scarita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu cartofi si scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala